Vascobel

private label coffee & tea

since 1997.

Herkomst

De Ceylon Single Estate rode thee wordt geproduceerd van de bladen van de theeplant camelia sinensis. Deze rode kleur is terug te vinden in de bladen van theeplanten die groeien op grote hoogte in Sri Lanka (Ceylon). Rode thees zijn wereldwijd gekend voor hun uitzonderlijk hoge graad van anti-oxidanten (24 %). Voeg daarenboven de anthocyanen-copigment erbij (eveneens terug te vinden in wijn en bessen) en u weet dat dit een zeer gezonde drank is.

Met zijn zacht energetisch effect, zijn cholesterol verlagende en kankerwerende werking is rode thee merkbaar verschillend van Hibiscus en Rooibos, waar rode thee soms mee wordt verward.

Rode thee van Ceylon is een echt geschenk van het paradijs.

De zwarte Ceylon thee is afkomstig van “Ceciliyan estate” in het district Ruhana. Eén van de fijnste thee regio’s in Sri Lanka. Het domein is gelegen aan de rand van één van de laatste in de wereld overgebleven regenwouden. Door het unieke microklimaat heeft de thee een volle, zoete karamel smaak.

De groene Ceylon thee is afkomstig van Sanquar wellicht de oudste plantages van Sri Lanka.

Sinds 1999 werd een gedeelte van de plantage voorbehouden voor organische cultuur en werden chemische en synthetische meststoffen verbannen. Nu bestaat de organische cultuur uit meer dan 60%. De groene thee van Sanquar is dan ook gekend als ‘ de zuiverste thee van het land’.

Omdat harmonie het sleutelwoord van de plantage is, staat een respectvolle omgang met de arbeiders centraal: huizen, elektriciteit, scholen, ziekenhuizen, kinderopvang ed staan ter beschikking.